AFrikaBuitenAfrikaFESTival
Afbafest 2011
Programma overzicht | klik hier
 
Afbafest 2011 - Programma

Het‘Afrika buiten Afrika festival’, afgekort Afbafest is een Afrikaans folkloristisch festival. Het gevarieerde multicultureel programma bestaat uit wereldmuziek, volksdansstijlen, beeldende kunst, vertellingen en folklore. Dit festival biedt bezoekers de mogelijkheid om kennis te maken met de dans, de kunst, de muziek, en de traditionele kleding van volkeren uit diverse landen. Het is ook een platform voor muzikanten, dansers, en culturele ondernemers om te netwerken en kennis met elkaar uit te wisselen. Afbafest presenteert cultuurelementen en folklore van ‘Afrika buiten Afrika’, zoals deze zich de laatste decennia ontwikkeld hebben in Afrika, Suriname, de Nederlandse Antillen en Nederland.

Afbafest legt een verbinding tussen muziek die haar wortels heeft in Afrika maar door de jaren heen onderhevig is geweest aan diverse invloeden van andere culturen. Authentieke percussie muziek en dansstijlen vormen de voedingsbodem van deze stijlen. Muziek en dans zijn onlosmakelijk verbonden met de Afrikaanse geschiedenis en cultuur. Afrikanen die buiten Afrika wonen en werken organiseren vaak gemeenschappelijke- sociale activiteiten. Door het organiseren van dergelijke activiteiten versterken zij de sociale banden die zij met elkaar hebben. Muziek en dans vormen een belangrijk bindmiddel en onderdeel van deze ontmoetingen. Wanneer hun voorbeeld figuren hen toespreken in een dergelijke sociale context draagt dat bij aan een positieve ontwikkeling van de groep. Daarom is in dit festival naast wereldmuziek en een flinke portie werelddans ook toespraken, lezingen, vertellingen, workshops en folklore opgenomen. Afbafest biedt aan ondernemers, muzikanten en kunstenaars die voornamelijk in Nederland een bestaan hebben opgebouwd, de mogelijkheid om te netwerken en samen te werken. Het gaat hierbij om ondernemers van verschillende culturen.

Tijdens deze verrijkende en inspirerende belevenis, streeft de organisatie ernaar een bekende Nederlander uit te nodigen. Afbafest kiest voor iemand die zich maatschappelijk verdienstelijk heeft gemaakt en een voorbeeld is voor anderen. In 2009 werd gekozen voor Noraly Beyer, ex- NOS nieuwslezeres en presentatrice. Zij werd in het zonnetje gezet en kreeg een schilderij van de kunstenaar Kingbotho en een doorgeefstok, de zogenaamde prasorotiki. Tijdens Afbafest 2011 zal Noraley Beyer de stok doorgeven aan een door haar aangewezen bekende Nederlander. Op deze manier hoeft de organisatie niet meer zelf op zoek te gaan naar een BN’er die zij vervolgens in het zonnetje moet zetten. Ter afsluiting van het middagprogramma wordt er een bijzonder moment gecreëerd voor de voorgedragen BN’er
Naar huis
Organisatie
Programma
WorkshopsNieuwsbrief
Participanten
Artiesten
Sponsoren
Foto & Video
Contact
Inlichtingen: afbafest@gmail.com
Telefoon: 06 57014641

Datum: zaterdag 5 november 2011
Tijd: 12:00 - 00:00 uur

Zalencentrum Zichtenburg, Zichtenburglaan 23, 2544 EA Den Haag

Voorverkoop
€10,- per persoon overmaken naar rekeningnummer 4187089 t.n.v. SEKE te Den Haag met vermelding van toegangsbewijs Afbafest 2011.
Op 5 november meldt u zich aan bij het loket.

Entree op 5 november

Bij de poort betaalt u €15, - p.p.
Kortingen: Ooievaarspas, 65+, CJP € 10,- per persoon.

naar de vorige pagina - previous page
©2011 - Kingbotho