Djembé-workshops en djembé-lessen
voor kinderen
Een djembe workshop volgens de KLM methode (kijken, luisteren en meedoen is aanbevolen voor kinderen vanaf 8 jaar. De kinderen leren djembé spelen op een harmonieuze manier. Zij leren samenwerken om een gemeenschappelijk doel te bereiken. De docent, André Mosis biedt een gevarieerd programma aan. Het ontwikkelen van ritme gevoel, zang, ritmisch klappen, body percussions, presenteren, acteren en verhalen vertellen. De kinderen leren spelen op diverse traditionele Afrikaanse- en Afro- Caribische slaginstrumenten, zoals djembe, doundoun, apinti, kawina, schud- en ratelinstrumenten.


Een serie van 6 tot 10 lessen wordt afgesloten met een presentatie waarbij de cursisten een certificaat krijgen. Meer foto's? klik hier.

Busi Poku, Bosmuziek
Buitenspelen met Afrikaanse trommels
Als het mooi weer is kunnen wij buitenspelen. De kinderen leren diverse Afrikaanse basisritmen en ritmepatronen die zij vervolgens op een creatieve manier harmoniseren. Trommelend leren zij eenvoudige Afro- liedjes zingen. Dit programma is ontspannend, gezellig en informatief. Na een tijdje samenspelen op allerhande percussie-instrumenten volgt een kort en spannend verhaal. Het verhaal gaat over de slimme spin Anansi en zijn gezin. De verteller kruipt a.h.w. in de huid van Anansi. Hij spreekt als hem en bootst hem na. Naar aanleiding van de inhoud van het verhaal mogen de kinderen vragen stellen.

Het programma Busi Poku kan worden uitgevoerd op speelplaatsen, kinderboerderijen, parken en speeltuinen. Het kan ook in uw eigen tuin. Natuurlijk in overleg met uw buren.

Kijken - luisteren - meedoen
Verslag K.L.M. workshop afkomstig uit de website van Bario wijkcentrum, Den Haag
Percussie periode 3
Het kinderwerk van Buurthuis Bario in Den Haag Transvaal heeft de derde periode van dit VSD schooljaar (ANS) weer feestelijk afgesloten. Onder grote belangstelling van vaders, moeders, broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes en juffrouwen en meesters, gaven de kinderen van groep 5 en 6 van basisschool de Springbok een hele bijzondere, variatievolle demonstratie percussie.
Onder de bezielende leiding van meester Andre Mosis is er hard gewerkt volgens de KLM methode (Kijken, Luisteren, Meedoen). Meester Andre wist het beste uit de kinderen naar boven te halen. Het plezier van met elkaar zingen en muziek maken sloeg over op de bomvolle hal in Bario.

Met een beetje fantasie kun je het gezang en getrommel bij de foto’s horen Als ware professionele artiesten legden de kinderen ook zelf hun werkwijze uit en informeerden ze zelf het publiek over wat er ging gebeuren. Zo werd er door drie meisjes gezongen, de djembé vanaf de grond bespeeld, stoer solo-(acteer) gedrag omgezet in samenspel. Kortom: het was een wervelende en zeer afwisselende demo! Na afloop kon de zaal vragen stellen. Er gingen vingers omhoog maar er kwamen geen vragen. Er werden alleen maar complimenten gegeven door klein en groot publiek. Vooral het snelle, goede resultaat en het teamgevoel dat de percussiegroep uitstraalde werd geprezen. Ook werd er gevraagd om het liedje nog een keer te zingen.
Na afloop kregen de kinderen een certificaat en een daverend applaus. Meester Walter (Springbok), juffrouw Josée (Bario) en meester Andre (wereldmuzikant) zijn supertrots op jullie allemaal!!!
Tot slot mochten de broertjes en zusjes ook nog even trommelen. Dat ze dat leuk en spannend vonden kun je wel op de foto ’s zien!
Tot Bario ! Groetjes van juffrouw Josée Mulder

(Bario Kinderwerk)
Informatie over de docent. klik hier
KingbothoArtStudiO
Haverschmidtstraat 96, 2522 VT Den Haag
Mobiel: 06 57014641
E-mail: kingbotho@hotmail | andre.mosis@gmail.com